Nieuws

Google legt uit waarom het e-mail scant

Een nieuwe paragraaf in de gebruiksvoorwaarden van Google legt uit hoe het bedrijf e-mail scant en de inhoud analyseert.

Google heeft een interessante aanpassing verwerkt in zijn nieuwe gebruiksvoorwaarden, die gisteren van kracht zijn geworden.

“Onze geautomatiseerde systemen analyseren uw content (inclusief e-mails) om u persoonlijk relevante productfeatures aan te bieden, zoals aangepaste zoekresultaten en reclame en spam- en malware-detectie”, zo staat er. “Deze analyse gebeurt terwijl de content wordt verstuurd, ontvangen en opgeslagen.”

[related_article id=”158901″]

Volgens Google moeten deze veranderingen de privacypolitiek van het bedrijf gemakkelijker te begrijpen maken. “De veranderingen van vandaag zullen mensen meer duidelijkheid geven en zijn gebaseerd op feedback die we de laatste maanden hebben gekregen”, aldus Google.

Onder vuur
Google ligt al langer onder vuur bij privacy-advocaten vanwege het automatisch scannen van mails die via Gmail worden verstuurd en ontvangen. Zij argumenteren dat zo elektronische communicatie illegaal onderschept wordt, zonder enige toestemming.

Google gebruikt de scans om spam te verwijderen, maar ook om doelgerichte reclame te kunnen voorschotelen. Bovendien moeten de gebruikers er expliciet mee akkoord gaan om van de maildiensten gebruik te kunnen maken, aldus Google.

Google is in verschillende rechtszaken over privacy verwikkeld, maar behaalde vorige maand een overwinning toen een federale rechter besliste dat verschillende zaken niet samengevoegd mochten worden tot één groepsvordering (een class-actionrechtszaak). Volgens de rechter is de toestemming van de gebruiker centraal in deze zaken en daarom moet deze individueel behandeld worden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business