Nieuws

Facebook Messenger kan nu ook video aan

Een nieuwe update voor Facebook Messenger geeft gebruikers nu tools om zo snel mogelijk alle soorten content toe te kunnen voegen aan hun gesprekken.

Facebook heeft een nieuwe versie van Messenger voor iOS gelanceerd waarmee vrienden en groepen nu video"s kunnen uitwisselen. Tegelijk krijgt het versturen van foto"s een flinke snelheidsboost.

Deze update komt net nadat het sociale netwerk bekendmaakte dat de app nu maandelijks door 200 miljoen mensen gebruikt wordt.

De belangrijkste eigenschap van versie 5.0 is de nieuwe interface voor berichten: gebruikers krijgen nu één rij icoontjes te zien waarmee ze stemopnames, foto"s, video"s en stickers kunnen invoegen in hun gesprekken. Ook de zoekfunctie werd onder handen genomen, en je kan nu stickerpakketten downloaden zonder je gespreks-thread te verlaten.

Het bedrijf heeft Messengers ontwerp dus zodanig aangepast om meer de nadruk te leggen op alle verschillende media die gebruikers ermee kunnen delen, met één tik.

Facebook liet al weten dat een gelijkaardige Androidversie later deze week verwacht mag worden.

De groeiende suite van apps die Facebook ontwikkelt, past perfect in de drieledige strategie die het bedrijf volgens directeur Mark Zuckerberg wil volgen. De hoofdapplicatie, op alle verschillende platformen, brengt geld op; Instagram, Whatsapp en Messenger dienen als rekruteringsmiddel voor Facebook zelf; en apps als Paper en recente aankoop Moves zijn de experimentele speeltuin van het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business