Nieuws

Nieuwe Intelprocessors lopen vertraging op

Door problemen met het assemblageproces liggen laptops met Intels nieuwste processorlijn later in de rekken dan gehoopt.

Intels Broadwellprocessors, de nieuwste lijn van cpu’s, zijn al een tijdje in de maak. Intel stelde voorop dat we de chips in de tweede helft van dit jaar mochten verwachten, maar nu blijkt dat het toch eerder om het einde van die tweede helft gaat.

Velen hoopten dat laptops met Broadwell in de rekken zouden liggen op tijd voor de start van het nieuwe schooljaar, maar Inteltopman Brian Krzanich vertelt in een interview aan Reuters dat we nog geduld moeten hebben tot de kerstperiode.

[related_article id=”152275″]

“Laptops  met Broadwell zullen voor de vakantieperiode beschikbaar zijn”, garandeerde Krzanich, “en niet pas op de laatste dag van de vakantie.”

Broadwellprocessors worden in elkaar geknutseld gebruikmakend van de nieuwe 14nm-technologie. Dat maakt de processor kleiner (zie foto), wat de kracht en het energieverbruik ervan ten goede komt. Broadwell zou zo’n 30 procent minder stroom verbruiken dan zijn voorgangers, en dat terwijl de prestaties hoger liggen. Het 14nm-assemblageproces is echter nieuw, wat enkele technische problemen met zich meebrengt. Die problemen liggen aan de basis van de vertraging voor Broadwell.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business