Nieuws

Nieuwe versie Avast heeft nuttige verbeteringen

De nieuwste versie van Avast, volgens onze vergelijkende test de beste gratis antivirussoftware op de markt, is vandaag beschikbaar.

Hackers zitten niet stil, en dus moet ook antivirussoftware vooruit. De gratis virusscanner van Avast brengt dan ook een nieuwe versie uit met een hele reeks aan verbeteringen.

Versie 9.0.2018.392 is voorzien van Deepscreen-technologie die intelligentere beslissingen over het lot van nieuwe of onbekende bestanden toestaat. Deepscreen is de spirituele opvolger van Autosandbox maar heeft een aantal technische verbeteringen ondergaan.

[download_file]

Voor de kleinzonen en -dochters die wekelijks de computer van hun grootouders van virussen en malware moeten schoonmaken is er ook goed nieuws. De Hardenend-modus beschermt je computer als ware het een koninklijk paleis. In die modus blokkeert Avast het uitvoeren van alle bestanden die niet op een witte lijst staan. Avast kan mensen zo tegen zichzelf beschermen. Een goede zaak, want een gebrek aan gezond verstand is nog altijd de hoofdreden voor virusbesmettingen. Zo wordt het wel erg moeilijk om je pc per ongeluk naar de afgrond te helpen.

Ook aan de minder merkbare technische kant verandert er heel wat: cloudscanning werkt nu beter en het verzamelen van data over potentiële bedreigingen is geoptimaliseerd. Updates worden constant gestreamd, zodat je geen minuut zonder recentste versie moet zitten. Met Avast krijg je een miniupdate gemiddeld om de vier minuten. Malware wordt vlotter opgeruimd, net als rootkits.

Je kan de allernieuwste versie van Avast hier downloaden (90,3 MB). De software is gratis voor niet-commercieel gebruik en zal je computer grondig beschermen. Avast is volgens onze onafhankelijke test het beste gratis antivirusprogramma’s op de markt wat beveiliging betreft. Reden genoeg dus om het programma eens een kans te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business