Nieuws

Kleine NAS voor thuisgebruik

Synology brengt een nieuwe, kleine 4-bay NAS op de markt, gericht op thuisgebruikers en kleine bedrijven.

Synology introduceert een nieuwe, erg compacte NAS: de Diskstation 414slim. De NAS is gericht op thuisgebruikers en kleine bedrijven, en focust op consumers die een mooie hoeveelheid opslag aan hun netwerk willen koppelen, zonder daar veel plaats voor op te offeren.

In de Diskstation 424slim klik je maximaal vier 2,5 inchschijven, SSD of klassieke HDD’s. Intern heeft het toestel een floating-point unit CPU met 512 MB RAM. De gemiddelde leessnelheid ligt volgens Synology op 110 MBps, de schrijfsnelheid zou op 54 MBps liggen. Via twee USB 3.0-poorten kan je externe opslagmedia aan de NAS verbinden.

Synology wil met de Diskstation 414 slim inzetten op zuinigheid: de server gebruikt 15,5 watt aan energie maar is ook voorzien van de Wake on Lan-functie, zodat het toestel niet altijd hoeft aan te staan.

Als besturingssysteem draait de NAS DiskStation Manager (DSM) 5.0, een besturingssysteem waar gebruikers van andere Synology NAS-oplossingen mee vertrouwd zullen zijn. De NAS ligt vandaag in de rekken en kost ongeveer 270 euro. Voor die prijs heb je de kleine server, schijven om erin te steken moet je apart aanschaffen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business