Nieuws

USB-stick met Lightning-connector in de maak

Hyper werkt aan de iStick, een USB-staaf voorzien van een Lightning-connector. Een populair idee, want via Kickstarter haalde het project al bijna acht keer meer op dan verwacht.

Een USB-stick met ingebouwde Lightning-connector wordt gesmaakt door het Kickstarterpubliek. Hyper, dat de unieke stick wil ontwikkelen, hoopte 100.000 euro op te halen via de crowdfundingwebsite, en haalde dat doel al na drie uur. Twee weken later staat de teller op 750.000 en de campagne blijft nog 17 dagen lopen.

Het concept van de USB-stick, die de naam iStick meekrijgt, is eenvoudig. Langs de ene kant schuif je een klassieke USB-aansluiting uit het staafje, langs de andere kant verschijnt er een Lightning-connector voor iOS-toestellen. Dat maakt de stick compatibel met zowat elke computer maar ook iPhones en iPads.

[related_article id=”158256″]

Op de mobiele toestellen van Apple werkt het ding door middel van een gratis app. Met die app kan je niet enkel eenvoudig data over zetten, je kan ook video’s vanop de stick op je iPad of iPhone afspelen, zelfs wanneer het formaat niet ondersteund is door Apple.

De iStick is vanaf augustus van dit jaar beschikbaar en verschijnt in versies van 8 GB tot 128 GB. Via de USB 2.0-verbinding levert de staaf een leessnelheid van 12 MBps en een schrijfsnelheid van 7,5 MBps. Naar een toestel van Apple wordt dat 2,5MBps en 1,9 MBps respectievelijk.

Goedkoop wordt de iStick niet. De 8 GB-editie kost 129 dollar, voor 16 GB betaal je 169 dollar en de 128 GB-versie gaat voor een pittige 399 dollar over de toonbank. Wie er snel bij is kan het project nog steunen via Kickstarter en zo een goedkopere iStick op de kop tikken. Zo zijn er op het moment van dit schrijven nog 50 sticks van 128 GB beschikbaar voor 249 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business