Google geeft toe dat diversiteit binnen bedrijf beter kan

Volgens een eigen rapport van Google bestaat het personeelsbestand voor 70% uit blanke mannen en moet er dringend aan meer diversiteit worden gewerkt.

“Nog mijlenver verwijderd van waar we zouden willen staan.” Zo omschrijft Google in een eigen rapport de diversiteit onder de 50.000 medewerkers van het bedrijf.

In de V.S. is zowat 70% van de Google-werknemers een man. 61% is blank. Zwarte medewerkers maken maar 2% van het personeelsbestand uit, Hispanics zijn goed voor 3% en 30% zijn Aziaten.

[related_article id=”158901″]

In de pure technologiejobs wordt het probleem nog scherper gesteld. Daar is 83% mannelijk en 60% blank. Zwarten bekleden slechts 1% van dit soort posten. Hispanics doen het niet veel beter met 2%. Ter vergelijking: volgens het US Department of Labor Statistics, maken zwarten en Hispanics in de V.S. gemiddeld 12% en 16% van het personeelsbestand uit. Vrouwen zijn goed voor 47%.

Ook in de hogere managementfuncties delen blanke mannen de lakens uit: 79% van de leiding bij Google is mannelijk, 72% is blank. Vrouwen blijven op 21% steken.

“We waren altijd wat terughoudend om deze cijfers vrij te geven”, zegt Laszlo Bock, Senior Vice President of People Operations bij Google. “Nu beseffen we dat dat verkeerd was en dat we open moeten zijn over deze zaken. Om het simpel te stellen: we zijn nog niet waar we willen zijn als het op diversiteit aankomt. En het is moeilijk om deze uitdaging aan te gaan als je niet bereid bent om er openlijk over te praten, met de cijfers in de hand.”

Oorzaak: het onderwijs
Volgens Google zou onderwijs een van de oorzaken van het diversiteitsprobleem kunnen zijn. Zowat 18% van de bachelordiploma’s in computerwetenschappen gaat in de V.S. naar een vrouw, voor zwarten en Hispanics is dat minder dan tien procent, vijf procent stroomt verder door naar een masterdiploma. Google heeft diversiteitsorganisaties 40 miljoen dollar gegeven om de kloof te dichten. Het bedrijf zegt ook met zwarte hogescholen en universiteiten samen te werken om meer studenten voor een job bij het bedrijf klaar te stomen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business