HTC maakt weer winst

HTC is erin geslaagd om na drie verlieskwartalen weer winst te maken. Tegenover hetzelfde kwartaal van 2013 steeg de nettowinst met 80 procent.

De Taiwanese smartphonefabrikant HTC heeft kwartaalcijfers bekendgemaakt die lichtjes boven de verwachting lagen.

Na drie kwartalen van operationeel verlies werd er in het tweede kwartaal van zijn boekjaar een operationele winst van 2,43 miljard Taiwanese dollar of bijna zestig miljoen euro geboekt. De nettowinst tikte af op 2,26 miljard Taiwanese dollar (55,6 miljoen euro), zowat 80 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Analisten hadden op 2,09 miljard Taiwanese dollar gerekend.

De omzet daalde echter vergeleken met vorig jaar en was goed voor iets meer dan 160 miljoen euro, wat maar net binnen HTC’s eigen voorspelling ligt.

Dank u, One M8
De hoop op betere financiële tijden was bij HTC vooral gebaseerd op de HTC One M8, die in maart gelanceerd werd. Het lijkt er dus op dat dit nieuwe vlaggenschip zijn rol heeft kunnen waarmaken. Financieel directeur Chang Chailin zei in maart al dat de cijfers voor dit kwartaal opnieuw met zwarte pen geschreven zouden worden, met dank aan de verkopen van de M8.

Ook topman Peter Chou zei toen al dat zijn bedrijf een “positieve klantenrespons” zag op dit model: “We hebben onze operationele efficiëntie en toeleveringsketen grondig verbeterd om een onmiddellijke beschikbaarheid op de lanceringsdag te garanderen.”

Nog niet helemaal uit het moeras
De HTC One M8 is dus goed nieuws voor HTC, maar dat wil niet zeggen dat het bedrijf het gemakkelijk heeft tegenover rivalen als Samsung en Apple. Die zullen later dit jaar nieuwe topmodellen op de markt brengen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business