Nieuws

Silent Circle biedt versleuteld bellen via VoIP

Silent Circle komt vlak na de lancering van de privacyveilige Blackphone ook met een versleutelde VoIP-dienst in 79 landen. De focus ligt op zakelijke gebruikers.

Silent Circle gaat de strijd aan met onder meer Skype en Viber. Het bedrijf kondigt in navolging van privacytoestel Blackphone een wereldwijde, versleutelde spraakdienst aan.

Het doel van Silent Circle is de traditionele communicatiediensten te ontwrichten. De lancering van de nieuwe dienst, het Global Encrypted Calling Plan, is waarschijnlijk een doorn in het oog voor andere bedrijven, omdat het aangeprijsd wordt als vijftig procent goedkoper. Dat is nog los van de duidelijke veiligheidsvoordelen.

[related_article id=”158578″]

Privé-communicatie
Voor ondernemingen en individuen die graag hun communicatie privé houden is de Blackphone en het versleutelde netwerk een uitkomst. Het kan uiteindelijk zelfs de nieuwe standaard worden. Zeker zolang bekend is van diensten als Skype dat het de beveiliging mist om de gegevens van gesprekken privé te houden.

Mike Janke, CEO van Silent Circle, zegt in een blogpost dat zijn bedrijf “meer waarde biedt en een veiliger communicatiesysteem voor bedrijven en individuen die op zoek zijn naar privacy en veiligheid”. En dat Silent Circle “pas net begonnen is met het verstoren van de industrie”.

Details
De details van het Global Encrypted Calling Plan zijn eind vorige week bekendgemaakt. Daarbij zijn ook drie nieuwe versleutelde Silent Circle-apps gepresenteerd. De functionaliteit Out Circle Calling is wellicht het interessants voor bedrijven omdat het je toestaat een VoIP-gesprek te starten met een vaste lijn. Zodra een gebruiker zich aanmeldt krijgt hij de VoIP-optie om te bellen met nummers op zowel het mobiele als publieke netwerk.

Out Circle Calling begint bij een bedrag van 12,95 dollar voor 100 minuten per maand. Onderlinge gesprekken en sms"jes zijn gratis. Meer minuten nodig? Je hebt er 250 voor 19,95 dollar per maand. Betaal je maandelijks 39,95 dollar dan krijg je 1.000 minuten. De dienst komt beschikbaar in 79 landen.

Silent Circle stelt dat de dienst wordt aangeboden in veel meer gebieden dan de “niet-veilige tegenhangers”, zoals Skype en Viber. Daarnaast heeft de nieuwe dienst waarschijnlijk een bepaalde aantrekkingskracht op mensen die hun privacy waarderen.

Goedkoop alternatief
“De feiten zijn dat Out Circle Calling een goedkoop alternatief biedt voor reguliere abonnementen die iedereen kan gebruiken”, licht Janke toe. “Het wereldwijde bereik – gecombineerd met een zeer goede belkwaliteit en onovertroffen veiligheidsopties – draagt bij aan Silent Circles doelstelling om burgers en ondernemingen veilig te laten communiceren met elkaar. Of dat nu in dezelfde stad is of met de andere kant van de wereld.”

De Silent Phone-app is verkrijgbaar op Android- en iOS-apparaten en op desktop-pc"s met Windows als besturingssysteem. In mei liet Silent Circle weten dat het dertig miljoen dollar had opgehaald voor de financiering van een versnelde groei en om aan de vraag naar de Blackphone te voldoen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business