Google wil niet reageren op berichten dat het spelletjes-streamer Twitch heeft overgenomen voor één miljard dollar.


Zowel Google als Twitch houden de lippen stijf op mekaar in verband met de berichten dat de twee een verkoopovereenkomst hebben gesloten.

Volgens een post op Venturebeat zouden “bronnen die bekend zijn met het dossier” bevestigd hebben dat Google Twitch heeft overgenomen. Details over de prijs zouden echter nog niet bekend zijn. Google’s dochter YouTube zou verantwoordelijk zijn voor de vermeende aankoop. Een woordvoerder van Google Australië wil echter geen commentaar leveren.

Het artikel van Venturebeat volgt op een eerder bericht dat al dateert van mei. Toen werd gemeld dat Google een voorlopige overeenkomst had met Twitch om de dienst in te lijven voor ruim één miljard dollar. Ook hier ging het om anonieme bronnen.


[related_article id=”158901″]

Vierde generator van internetverkeer
Als de overname daadwerkelijk doorgaat, dan wordt Google de absolute nummer één in videostreaming, zover het dat al niet was met YouTube. Twitch heeft zo’n 50 miljoen maandelijkse gebruikers en 1,1 miljoen leden. Dat is een schijntje vergeleken met YouTube, maar Google heeft er blijkbaar alle vertrouwen in dat hier nog veel rek op zit.

De gemiddelde Twitch-gebruiker kijkt ongeveer 90 minuten per dag naar game-uitzendingen. Volgens The Wall Street Journal is Twitch de vierde grootste generator van internettrafiek in de V.S. op piekmomenten, na Netflix, Google en Apple.

Twitch werd gelanceerd in juni 2011 door Justin Kan en Emmett Shear, de oprichters van Justin.tv, en heeft tot dusver zo’n 35 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. Gebruikers kunnen er gratis video’s van spelletjes bekijken en uploaden.