Nieuws

Ook Sony komt met gebogen tv’s

Na zijn Zuid-Koreaanse concurrenten LG en Samsung komt nu ook het Japanse Sony met gebogen 4K-tv's op de markt. Ze zijn er in een schermgrootte van 75 en 65 inch.

Ook Sony komt nu met gebogen televisies voor de dag.

Het bedrijf heeft daarvoor de Bravia S90-lijn klaargestoomd, die bestaat uit twee tv-schermen: eentje van 75 en eentje van 65 inch. Die forse afmetingen laten vermoeden dat Sony met deze nieuwelingen op de hogere regionen van de markt mikt.

[related_article id=”160734″]

Berekende kromming
Volgens het bedrijf bieden deze tv’s dankzij “de nauwkeurig berekende kromming van het scherm de kijker een intensere home entertainment-ervaring”. Veel tests van gebogen schermen wijzen op de nefaste gevolgen voor de kijkhoek (om een optimaal beeld te hebben moet je zoveel mogelijk recht voor het scherm gaan zitten), maar de kromming van deze tv is minder sterk dan van de concurrentie, waarschijnlijk om dat soort problemen te vermijden. 

De schermen kregen ook nog verschillende technologieën mee om de beeldkwaliteit te verbeteren. Met de Triluminos-technologie belooft Sony helderdere kleuren en het X-tended Dynamic Range verbetert het contrast voor een diepe zwartweergave. De schaler, die gewone tv-uitzendingen en dvd’s en blu-ray’s tot 4K opschaalt, is uitgerust met de X-Reality Pro-technologie voor optimale performantie.

Ook aan het geluid van de nieuweling is veel aandacht besteed, al vermoeden we dat dit soort schermen in veel gevallen toch aan een potente surround-versterker en aparte luidsprekers gekoppeld zullen worden. Desondanks voorziet Sony de S90 van een 4.2 Live Speaker-systeem, met aparte drivers voor de voor- en surroundkanalen. De Clearaudio +-technologie behoudt dan weer “de individuele details van de originele meerkanaalsmixen voor uitzonderlijke helderheid en geluidsdetail, waardoor het 360-graden surround sound de kijker omhult”. Optioneel is er ook een draadloze subwoofer voor wie de laagste regionen van het geluid graag in de verf zet.

Wachten op Berlijn
De prijs en de beschikbaarheid van de twee nieuwe modellen (KD-75S9005 en de KD-65S9005) zijn nog niet bekendgemaakt. Waarschijnlijk volgen er meer details op de IFA-beurs in Berlijn, begin september.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business