Nieuws

Telenet geeft automatisch toegang tot hotspots

Telenet-klanten hoeven voortaan niet langer elke keer opnieuw hun gebruikersnaam en wachtwoord in te geven om op een gratis hotspot in te loggen.

Telenet heeft tijdens een persconferentie in thuisbasis Mechelen de volgende stap in zijn “Grote Netwerf”-project aangekondigd. Klanten zullen voortaan kunnen surfen van hotspots en homespots, zonder telkens te moeten inloggen.

Wie klant is bij Telenet geniet nu reeds van gratis internet op verschillende plaatsen in Vlaanderen dankzij het uitgebreide netwerk van hotspots en homespots. Tot vandaag moest je echter telkens opnieuw aanmelden met je Telenet-account om van een nieuwe hotspot gebruik te maken. Dat is niet alleen omslachtig, maar zorgt er bovendien voor dat je niet automatisch met de hotspot met de beste netwerkkwaliteit op jouw locatie verbonden wordt.

[related_article id=”158455″]

De operator implementeert daarom het Extensible Authentication Protocol in zijn netwerk van hotspots en homespots. Daardoor is het niet langer nodig om telkens opnieuw met je toestel in te loggen op een nieuwe hotspot. Het volstaat om één keer je gebruikersnaam en wachtwoord in te geven op je mobiel toestel om in toekomst altijd automatisch met de beste hotspot of homespot in de buurt te verbinden.

EAP is nu reeds geactiveerd voor alle 2.000 Telenet-hotspots op openbare plaatsen, met uitzondering van NMBS-stations. Wat de homespots betreft – hotspots die via de routers van particuliere Telenet-klanten worden aangeboden – is de ondersteuning voorlopig nog beperkt tot Mechelen, met een uitrol naar de rest van Vlaanderen in de loop van november en december.

Smart city

Naast het bestaande netwerk van 2.000 hotspots en meer dan 1 miljoen homespots, heeft Telenet de ambitie om meer binnensteden een volledige wifi-dekking te bezorgen. Mechelen bijt hierbij de spits af en zal tegen het voorjaar van 2015 een volledige wifi-dekking kunnen aanbieden in het commerciële centrum. Het netwerk zal gratis toegankelijk zijn voor Telenet-klanten, maar ook klanten van andere providers zullen dagelijks één uur gratis op het netwerk kunnen surfen.

Het uitgestrekte wifi-netwerk brengt tevens heel wat nieuwe mogelijkheden met zich mee om Mechelen uit te bouwen tot een slimme stad, waar burgers, toeristen en bedrijven kunnen genieten van verschillende online toepassingen. Een buitenlandse toerist kan een gratis app downloaden om de stad te ontdekken en de online diensten te raadplegen, zonder tegen hoge roamingkosten aan te kijken. Lokale handelszaken kunnen klanten indien gewenst gericht op de hoogte brengen over tijdelijke aanbiedingen op basis van hun locatie. Het zijn maar enkele voorbeelden van het soort toepassingen waar de stad mee gaat experimenteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business