Nieuws

Weg met de blauwe vinkjes in WhatsApp

De nieuwe blauwe vinkjes geven aan dat de ontvanger je bericht heeft gelezen. Na heel wat kritiek besluit WhatsApp om ze optioneel te maken.

Vorige week verschenen bij WhatsApp voor het eerst de twee blauwe vinkjes. Twee grijze vinkjes geven aan dat jouw verzonden bericht is aangekomen bij de ontvanger; veranderen deze vinkjes in blauw, dan is je bericht ook gelezen. WhatsApp wil die blauwe vinkjes nu wellicht optioneel maken.

Niet iedereen is blij met de blauwe vinkjes, getuige de vele lage beoordelingen in de Play Store van Google en de App Store. WhatsApp lijkt zich nu ook wel degelijk wat aan te trekken van die kritiek en wil de blauwe vinkjes optioneel maken.

Dat blijkt uit het vertaalplatform van Whatsapp: translate.whatsapp.com, waar je mee kunt helpen met vertalingen voor WhatsApp. Voor de Androidversie moest de volgende zin worden vertaald: "If you turn off read receipts, you won"t be able to see read receipts from other people". Vrij vertaald naar het Nederlands is dat: “Als je de leesbevestigingen uitzet, kun je de leesbevestigingen van anderen niet zien. Je kunt het vergelijken met de optie waarbij je kunt zien wanneer iemand voor het laatst online is geweest.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business