Nieuws

Facebook vernieuwt Places, concurrent voor Yelp

Facebooks vernieuwde Places-pagina laat je de beste restaurants, hotels en bezienswaardigheden in een stad ontdekken.

Als je op zoek bent naar een goed restaurant of hotel voor je volgende trip, kan Facebook je vanaf nu misschien op weg zetten.

Het sociaal netwerk heeft een nieuwe, geüpdatete Places-pagina gelanceerd, waarmee je allerlei activiteiten en bezienswaardigheden kan opsporen in een reeks steden. Beschouw het als de Facebook-versie van websites als Yelp en Tripadvisor, hoewel Places veel geschikter is om wat rond te snuisteren dan om specifieke zaken in op te zoeken.

Dit alles past natuurlijk in Facebooks strategie om mensen zo veel mogelijk tijd te laten spenderen op de website. Alle zaken die verschijnen op de Places-pagina linken je meteen door naar hun respectievelijke eigen Facebookpagina’s, en je ziet er ook likes en reviews van je Facebookvrienden.

Afstanden te groot
Op de pagina van Places zie je een lijst met een aantal steden over de hele wereld, maar je kan ook een locatie ingeven in het zoekveld en zien of er iets komt bovendrijven. De zoeker schijnt wel niet altijd even accuraat te werken; zo levert een snelle zoekopdracht naar Antwerpen ons ook een berg resultaten in Turnhout en Mechelen op, wat wel een erg Amerikaanse manier is om afstanden te bekijken. Het onderscheid tussen een gelijknamige stad en provincie brengt de zoekmachine van Facebook duidelijk van de wijs – misschien houdt dat Midden-Brabant-idee toch nog ergens steek…

De resultaten die je krijgt worden door Places onderverdeeld in categorieën zoals Bars, Cafes, Public Attractions en Restaurants. Je krijgt hier telkens een aantal voorbeelden, op het eerste zicht gebaseerd op zaken die je vrienden interessant vinden of die zich in je buurt bevinden. Maar je kan rechts ook telkens op een See All-linkje klikken voor een volledige lijst. Klik je op een restaurant, dan word je naar diens eigen Facebookpagina gebracht, en je kan elk landmark ook opslaan, liken of op een kaart bekijken.

Yelp is beter
Alles bij elkaar is de nieuwe Places geen slechte poging van Facebook om je de weg te wijzen naar de interessantere locaties op deze wereld, en de verbinding met de al bestaande Facebookcontent is vaak nuttig. Als je in een vreemde stad ronddwaalt en zoekt naar een restaurant in de buurt, dan ben je echter nog steeds beter af met een toepassing als Yelp. Op dit moment is Facebook Places overigens sowieso weinig mobielvriendelijk, maar het is natuurlijk mogelijk dat de functie binnenkort wel in de mobiele apps wordt ingebakken.

(Via Search Engine Land and Matteogamba)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business