Nieuws

Eerste blik op Hema’s smartphones en tablets

Winkelketen Hema gaat van start met de verkoop van een smartphone- en tabletlijn onder eigen naam. We bekijken de apparaten van dichterbij.

Vanaf maandag 17 november brengt Hema zijn eigen smartphones en tablets op de markt. We bekijken de nieuwe apparaten van de Nederlandse winkelketen van iets dichterbij.

Al eerder verkocht Hema tablets, maar dat was geen succes. Veel kopers waren teleurgesteld, want er was geen toegang tot de Play Store en de batterij ging ook niet lang mee. Nu verkoopt Hema een tweetal tablets en smartphones onder eigen naam. Het logo prijkt op de achterkant van hun tablets en smartphones en op alle apparaten staat een app van de webwinkel van Hema, een app van Hema mobiel en een Fotoservice-app. 

[related_article id=”161563″]

Alle toestellen draaien minimaal op Android 4.4. Helaas ondersteunt geen enkel toestel 4G, maar de tablets bevatten wel een belfunctie. Ik bespreek uitgebreid de Hema H10-tablet en ga kort in op de andere producten. Wel is duidelijk dat Hema met deze goedkope tablets en smartphones zich richt op de onderkant van de markt.

Hema H10 tablet

Hema brengt zoals gezegd twee tablets uit: de H8 met een 8 inchscherm en de H10 met een 10,1 inchscherm. Het 10,1 inchscherm heeft een resolutie van 1.280 x 800 pixels, wat niet echt veel is. De beeldverhouding van 16:10 is niet handig, want met 4:3 heb je meer verticale ruimte als je hem horizontaal houdt. Ben je echter een filmliefhebber, dan kun je hier wel mooi films op afspelen.

Ook de 1,2 GHz Cortex A7 quadcoreprocessor en het werkgeheugen van 1 GB is aan de magere kant. Hierdoor zullen lang niet alle apps soepel draaien. De afmetingen van de H10 zijn best groot met 26 cm bij 16 cm bij 1,3 cm en ook het gewicht is vrij veel met 540 gram.

Op de bovenkant zit de USB-aansluiting en een aansluiting voor de hoofdtelefoon, aan de linkerzijkant de aan/uit- en de volumeknoppen. Net als bij de smartphones zijn er twee simkaartslots aanwezig, zodat je zowel privé als zakelijk kunt bellen. Die slots bevinden zich samen met een microSD-kaartslot achter een klepje aan de achterkant. Het opslaggeheugen van 16 GB is uitbreidbaar met maximaal 32 GB.

Net als praktisch alle ‘normale’ tablets tegenwoordig heeft hij twee camera’s: aan de voorkant zit een 2 megapixelcamera en de camera aan de achterkant heeft 5 megapixels, wat opnieuw niet bijzonder is. Je kunt je natuurlijk wel afvragen of je sowieso een tablet als camera moet gebruiken. Helaas ontbreekt er wel een flitser.

Is het dan allemaal kommer en kwel? Nee, want met Android 4.4.2 beschik je over een redelijk recente Androidversie en bovendien kun je nu wel apps uit de Play Store van Google downloaden. Ook de prijzen zijn aan de lage kant, maar toch lijkt op het eerste gezicht dat deze tablet mij niet kan bekoren.

Hema H3 smartphone

De Hema H3 is een smartphone met een 4,5 inchscherm, een resolutie van 960 x 540 en een quadcore Mediatek-processor. Daarnaast heeft hij maar 512 MB werkgeheugen, 4 GB aan opslag en een 4 megapixelcamera met flitser aan de voorkant.

Hema H5 smartphone

De Hema H5 is de grotere versie (5 inchscherm) van de H3 en heeft ook betere specificaties. Dat komt in de eerste plaats door de betere resolutie van 1280 x 720 pixels, maar ook 1 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen dragen bij aan een beter product. Ook de 8 megapixelcamera is beter, maar helaas beschikt deze H5 over dezelfde processor als de H3.

Hema H8 tablet

Ook de H8 beschikt over een Mediatek-processor die wel beter is dan die van de smartphones. Het werkgeheugen is 1 GB, je hebt 8 GB aan opslaggeheugen dat je kunt uitbreiden en er is een 2 megapixelcamera aan de voorkant en een 5-MP camera aan de achterkant.

Prijzen en beschikbaarheid

Zowel de tablets als de smartphones zijn onmiddellijk beschikbaar en kan je hier online bestellen (vooralsnog alleen in Nederland). Vanaf 8 december zijn ze in de winkel te koop. De H10 kost 159 euro en is verkrijgbaar in wit of zwart; de H8 kost 125 euro en verkrijgbaar in dezelfde kleuren. De H3 kost 100 euro en is ook verkrijgbaar in wit of zwart, terwijl de H5 159 euro kost en beschikbaar is in wit met zilver of zwart met blauw. Overigens komt er bij de tablets nog 3,03 euro thuiskopieheffing bij; bij de smartphones is dat 6,05 euro. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business