Nieuws

Cisco lanceert zuiniger telepresence-systeem

Cisco breidt zijn portfolio uit met een telepresencesysteem dat minder stroom en bandbreedte gebruikt. Ook lanceert het Project Square, een mobiele app met allerlei samenwerkingstools.

Cisco lanceerde maandag een nieuw, extra zuinig telepresence-systeem met drie schermen en een mobiel platform om teams te helpen samenwerken, Project Squared genaamd.

Deze nieuwe projecten werden voorgesteld op de Collaboration Summit 2014 van het bedrijf en passen in de recente pogingen van Cisco om z’n portfolio met samenwerkingstools te vernieuwen om alle soorten toestellen te kunnen aandrijven vanuit de cloud.

Drie 4K-camera"s
In z’n telepresence-afdeling lanceerde Cisco de nieuwe IX5000-serie. Dit systeem werd ontworpen voor groepen van 6 tot 18 mensen en gebruikt drie schermen voor een optimale ervaring. Belangrijker is echter dat de IX5000 geen nood heeft aan speciale belichting, de juiste verfkleuren of extra bekabeling. Deze lancering valt dan ook te bezien in het licht van de terugvallende verkoop van dit soort systemen, in eerste instantie omdat er goedkopere alternatieven beschikbaar zijn met lagere totaalkosten.

Het systeem heeft drie 4K-camera’s, audio van cinemakwaliteit met 18 luidsprekers, een reeks microfoons en bewegingssensors die aanpassingen doorvoeren als een persoon rechtstaat of beweegt. Door gebruik te maken van H.265-compressie verbruikt de IX5000 minder bandbreedte en heeft een startprijs van minder dan 9000 dollar per maand voor een termijn van 36 maanden. Cisco stelt dat de IX5000 bedrijven in de kering minder kost omdat kamers niet moeten worden aangepast en er minder bandbreedte en stroom wordt opgesoupeerd.

Project Squared
Project Squared op zijn beurt is een app voor zakelijke teams die verschillende van Cisco’s bestaande tools voor chat, video, online meetings en het delen van content samenbrengt. De app werd in eerste instantie ontworpen voor mobiel, maar schaalt ook voor de desktop en integreert met de Box-samenwerkingstools.

Van mobiel naar desktop en terug
Volgens Jonathan Rosenberg van Cisco’s Collaboration-afdeling is Project Squared onderdeel van een bredere vernieuwingsbeweging binnen zijn bedrijf: het hele portfolio samenwerkingstools en -software krijgt een opgefriste WebEx en wordt aangevuld met nieuwe initiatieven.

“Het totaalplaatje moet je in staat stellen om van mobiel naar je desktop en terug te bewegen op een naadloze manier”, zegt Rosenberg. “Project Squared vertrok van de veronderstelling dat het alle aspecten die je elke dag nodig hebt om te werken in je team op één plaats kan verzamelen.”

De belangrijkste feature van het nieuwe platform is het on the go organiseren en beheren van meetings met je team, maar er zijn ook tools aanwezig voor webconferenties, telefonie en telepresence.

Project Squared is nu verkrijgbaar als app voor iOS en Android. In de browser draait het platform wel enkel in Firefox, omdat Cisco koos voor een aanpak zonder plug-ins.

ciscoix5000lanceringnetwerknieuwsproject squaredsamenwerkenteamstelepresencewebconferenties

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen