Nieuws

Intel introduceert krachtige mini-pc met Core i7

De nieuwe generatie broadwellchips maakt kleine desktopcomputers met een krachtige i7-processor mogelijk.

De vijfde generatie Core-processors van Intel, gebakken op 14 nanometer, is een stuk energiezuiniger en koeler dan hun voorgangers. Dat resulteert in dunnere laptops maar ook de desktop haalt er z’n voordelen uit. Specifiek de NUC’s van Intel. NUC staat voor Next Unit of Computing. Een NUC is een desktopcomputer verstopt in een klein vierkant doosje dat je zo achter je scherm kan verstoppen.

Voor de eerste keer ooit pakt Intel uit met een NUC waarin een i7 klopt. Specifiek zou het om de i7-5557U gaan, al is Intel nog erg schaars met informatie. We weten verder dat de doos plaats heeft voor een 2,5 inch-schijf en dat de NUC5i7RYH vanaf het tweede kwartaal van dit jaar in de winkel moet liggen.

Zes smaken

Over andere NUC’s is Intel mondiger. De komende maanden mogen we zo’n zes nieuwe doosjes verwachten. Zes daarvan krijgen, net als de i7-variant, een 2,5 inch-schuifje voor een harde schijf. Twee exemplaren krijgen een Core i5 mee (i5-2520U en i5-5300U) en twee doen het met een Core i3 (5300U). De NUC’s bieden ruimte voor 16 GB RAM-geheugen. Verder voorziet Intel vier usb 3.0-poorten, 802.11ac wifi en, in het geval van de i5’s, een miniHDMI 1.4a-poort.

De andere twee NUC’s hebben geen ruimte voor een harde schijf en zijn bijgevolg aanzienlijk minder flexibel. Eén model krijgt een i3-5010U mee, het andere doet het met de 5020U. De andere specificaties zijn gelijkaardig aan de andere modellen. Een adviesprijs voor de nieuwe doosjes kennen we nog niet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business