Nieuws

Deze week: Windows 10 leert Nederlands en de Doogee Hitman getest

De recentste versie van de Windows 10-preview leerde Nederlands, wij zochten de beste iOS-widgets voor jullie uit, en legden de Doogee Hitman op de pijnbank.

De preview van Windows 10 kreeg deze week een grote update. Naast enkele technische en visuele aanpassingen is Windows nu ook beschikbaar in het Nederlands. Wij namen alvast een kijkje.

De budgetvriendelijke Chinese Doogee Hitman DG850 vind je bij ons niet in de rekken, maar wie zich waagt aan een online bestelling, haalt verassend veel waar voor zijn geld in huis. Wij namen het toestel uitgebreid onder handen.

Sinds iOS 8 hebben ook eigenaars van een iDevice toegang tot een vorm van widgets in het Notification Center. In het begin was het aanbod nog schaars, maar na een paar maanden zijn de app-ontwikkelaars helemaal mee met het nieuwe feature. Deze apps geven dat jouw Today-view een kleine steroïdeninjectie.

Intels nieuwe generatie Broadwellchips maakt kleine desktopcomputers met een krachtige i7-processor mogelijk, en het merk demonstreert dat meteen met een hagelnieuwe NUC.

De Chinese overheid heeft nieuw beleid ontwikkeld waarin staat dat buitenlandse techbedrijven inzicht moeten geven in hun broncode, mee moeten werken aan inspecties en achterdeurtjes moeten inbouwen in hardware en software.

Beter dan NFC: Ericssons Connected Paper is een uiterst intrigerende technologie waarmee je informatie over een voorwerp kan laten verschijnen op je smartphone, gewoon door dat object aan te raken. Het futurisme-gehalte ligt hoog, al is de praktische implementatie nog niet voor nu meteen.

Voormalig Motorola-topman Dennis Woodside zegt dat zijn bedrijf de Nexus 6 van een vingerafdruksensor wilde voorzien, maar dat Apple daar op het laatste moment een stokje voor stak.

Microsoft stopt met de productie van de Surface 2, de laatste tablet die nog draait op Windows RT. Zo lijkt het einde van het platform uiteindelijk toch in zicht.

Verandering in de alomtegenwoordige kaartensoftware: Google heeft in alle stilte de geavanceerde Pro-versie van Google Earth gratis gemaakt. Een licentie kostte eerder meer dan 300 euro.

Backblaze onderzocht welke harde schijven het minst betrouwbaar zijn. Seagate komt weinig positief uit de test, terwijl HGST’s het meest robuust lijken te zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business