Nieuws

Samsung onthult Galaxy S6 op 1 maart: wat we verwachten

Samsung zal zijn nieuwe vlaggenschip onthullen tijdens een event begin maart. Naar alle waarschijnlijkheid introduceert het merk twee varianten van de S6.

Iedereen gaat er van uit dat de Koreanen de opvolger van de S5 zullen onthullen, en dat die de naam S6 zal meekregen. De Galaxy S6 krijgt bij de lancering hoogstwaarschijnlijk een broertje mee: de S6 Edge. Zo wordt Samsungs vlaggenschip in de S-reeks gelijkgesteld aan de Note reeks, waar er eveneens een Note 4 en een Note 4 Edge bestaat. De naam S6 is niet in steen gebeiteld maar we zouden er van versteld staan moest Samsung het over een andere boeg gooien. Al klinkt S6 niet ideaal in het Duits.

S6 Edge

De Edge slaat op de gebogen schermrand met touchscreen-functionaliteit. Dat slanke scherm aan de zijkant is de nieuwe woonplaats van notificaties, zodat je steeds alle meldingen binnen handbereik hebt zonder dat je daar schermruimte voor moet opofferen.

Beide S6-toestellen zullen ongetwijfeld een Amoled-scherm hebben. We zetten ons geld in op een 5 inch-exemplaar met WQHD-resolutie. Het zou ons verder verbazen moest de nieuwe S geen aluminium chassis hebben. Nu de Note en zelfs de Alpha-reeks aluminium omarmen kan een premium-toestel zoals de S6 niet achterblijven.

Ingewanden

Onder de motorkap zit deze keer geen snapdragon van Qualcomm. Opvallend, aangezien de Snapdragon 810 ontwikkeld is voor de nieuwe generatie vlaggenschepen. Samsung heeft naar eigen zeggen problemen met het koel houden van de chip in het nieuwe toestel. De kans is heel groot dat het kloppend hart van de nieuwe S een Exynos-octocoreprocessor van Samsungs eigen hand is. Die processor wordt volgens geruchten bijgestaan door maar liefst 4 GB RAM.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business