Nieuws

Telenet zendt ‘Game of Thrones’ live uit

Telenet zal de nieuwe afleveringen van Game of Thrones gelijktijdig met HBO uitzenden. De zet moet illegaal downloaden tegen gaan. In totaal krijgen kijkers in 170 landen de serie simultaan te zien.

Het vijfde seizoen van televisiefenomeen Game of Thrones gaat op twaalf april in première. Een enorme schare fans over de hele wereld kijkt vol spanning uit naar het vijfde seizoen van de nieuwe reeks, benieuwd naar welk hoofdpersonage nu weer een vroegtijdige en bloedige dood zal sterven. Dit jaar is er echter goed nieuws voor de echt toegewijde kijkers: HBO heeft beslist de nieuwe afleveringen wereldwijd simultaan uit te zenden.

Alle met HBO geaffilieerde netwerken zullen de serie uitzenden wanneer HBO dat doet. ’s Nachts dus in vele gevallen: gelijktijdig betekent niet gewoon op dezelfde dag, maar op exact hetzelfde moment. Bij ons wil dat zeggen dat je de nacht van twaalf op dertien april naar Telenet kan kijken voor een nieuwe portie intriges, naakt, geweld en meer naakt. Je zal wel een kopje koffie en eventueel een halve dag vakantie nodig hebben, aangezien de uitzending bij ons om 3u ’s nachts plaatsvindt. 

[related_article id=”160734″]

Illegaal downloaden

HBO kiest voor het opmerkelijke uitzendmodel in een poging illegaal downloaden tegen te gaan. Game of Thrones is één van de meest gedownloade series ter wereld en dat zou komen omdat de vertraging tussen het uitzenden van een aflevering in de VS en in de rest van de wereld vaak te groot is. Weinig mensen zullen de serie effectief ’s nachts zien, maar ze kunnen de afleveringen wel opnemen en ze dan de volgende dag zien wanneer het uitkomt. Wanneer er uren of dagen verstrijken tussen de HBO-première en een Belgische première is dat voor velen genoeg reden om afleveringen illegaal binnen te halen. Dat kost immers geen moeite, en mensen begrijpen al te vaak niet waarom ze moeten wachten om iets te zien terwijl fans over de oceaan al volop spoilers aan het verspreiden zijn online.

Telenet Play More is wel vereist om Game of Thrones te kunnen bekijken. Dat pakket kost 25 euro. Wie enkel de serie wil bekijken betaalt dus een aardige duit en dat werkt illegaal downloaden waarschijnlijk ook in de hand. Wanneer de aflevering wordt uitgezonden zal daar niet al te veel aan veranderen. In totaal kunnen (betalende) kijkers in 170 landen gelijktijdig van alle tien afleveringen van het vijfde seizoen genieten. Alle HBO-zenders wereldwijd doen mee, net zoals HBO-partners zoals Telenet in Vlaanderen en Betv over de taalgrens. Wie al een voorsmaakje wil van de nieuwe afleveringen, kan hierboven de nieuwe trailer bekijken, die samen met een horloge en een dunne laptop gelanceerd werd op Apples event gisteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business