Nieuws

Google wil tv-kanaal voor games lanceren

Youtube krijgt hoogstwaarschijnlijk een nieuwe functie voor het live streamen van spellen. Daarmee boort Google een populaire markt aan en krijgt Twitch stevige concurrentie.

Youtube probeert al sinds 2010 voet aan wal te krijgen met een live streamingdienst, zonder al te veel succes. Vorig jaar wilde de videowebsite en moederbedrijf Google daar wat aan doen en probeerden ze Twitch te kopen.

Twitch houdt zich bezig met het uitzenden van e-sports, zeg maar streams van videospellen. Die worden de laatste jaren steeds populairder en Twitch heeft nagenoeg een monopolie op de uitzending er van.

De overname van Twitch viel echter door de mand toen Amazon afgelopen zomer een klein miljard neertelde voor de dienst. Google wil zich echter niet gewonnen geven, en plant nu om de concurrentie aan te gaan met het voormalige overnamedoelwit. Dat weet The Daily Dot.

De live streamingdienst van Youtube zal opnieuw gelanceerd worden, deze keer met een focus op e-sports. Volgens een anonieme bron zou Google al een aanzienlijk team verzameld hebben om de nieuwe functie uit te bouwen. De bron spreekt van 50 ingenieurs met expertise op het vlak van streaming.

Voorlopig gaat het nog om geruchten. Diezelfde geruchten suggereren dat Youtube en Google deze lente tijdens E3 een officiële aankondiging zullen doen. Uit de officiële statement van Youtube worden we niet veel wijzer: onderstaand gif-bestand is de officiële reactie, bevestigde een Youtube-woordvoerder aan The Daily Dot. 

[related_article id=”158901″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business