Nieuws

iBood verkoopt Moto X met fikse korting

iBood biedt vandaag de Motorola Moto X aan met een fikse korting. Is je prijsvoordeel zo groot als de site beweert, en is 350 euro een faire prijs voor de smartphone?

Ben je in de markt voor een nieuwe telefoon, dan kan je vandaag op iBood terecht voor een 2e generatie Motorola Moto X. De website verkoopt het vlaggenschip van Motorola voor 350 euro en claimt je daarmee een korting van maar liefst 200 euro te bieden. Dat klinkt wel heel aanlokkelijk, maar is de korting wel zo groot als iBood doet uitschijnen? En is 350 euro überhaupt een goede prijs voor het toestel dat toch al enkele maanden op de markt is?

Het antwoord op de eerste vraag is een duidelijke neen. De Moto X is online te koop voor minder dan 440 euro, en dat via meer dan één winkel. De originele prijs van 550 euro is vandaag volledig van de pot gerukt, maar de 36 procent korting waarmee de website kan uitpakken ziet er natuurlijk spectaculair uit. In realiteit doe je een voordeel van ongeveer 90 euro, wat natuurlijk nog steeds niet slecht is.

[related_article id=”161563″]

Wil je een toestel met een speciaal uiterlijk, dan kan je de Moto X met bamboe-achterkant kopen voor dezelfde prijs. In dat geval is je voordeel groter: de bamboe-editie is in de winkel twintig euro duurder dan de zwarte variant.

Toptoestel

Eind vorig jaar namen we de Moto X onder handen en stelden we vast dat het om een toptoestel ging. Toen kostte de smartphone 519 euro en vonden we dat het toestel iedere euro meer dan waard was. Enkele maanden later is er weinig veranderd. Het Full HD amoledscherm is nog steeds prachtig in vergelijking met de concurrentie en ook over de vlaggenschipingewanden kunnen we niet klagen. De nieuwe generatie high-end telefoons is weliswaar sneller, maar die extra pk’s heb je in realistische scenario’s nooit nodig en bovendien kosten de dingen dubbel zo veel geld.

De Quick Charge-functie blijft fantastisch: op een half uur kan je de batterij van de Moto X tot 60 procent laden. Wat autonomie betreft scoort dit toestel gemiddeld: een dag lukt perfect, twee wordt moeilijk. De camera is erg gemiddeld: het 13 megapixelexemplaar was degelijk maar niet fantastisch. Voor 500 euro verwachtten we iets beter, maar voor 440 euro en zeker 350 euro zijn de foto’s uitstekend. Tot slot wordt de smartphone geleverd met Android 4.4 KitKat, maar ligt een update naar 5.0 Lollipop al op je te wachten.

Het verdict

Is de Moto X dan 350 euro waard? Ja. Zoek je een smartphone in deze prijsklasse, dan kan je momenteel een erg interessante deal doen. Beter zal je voor dit geld niet snel vinden. Verkeer enkel niet in de waan dat je 200 euro korting krijgt, want dat is gewoon niet waar.

Kom je een promotie van een smartphone, tablet of laptop tegen, en wil je graag weten hoe de vork in de steel zit? Stuur dan gerust een mailtje naar redactie@zdnet.be of tweet naar @zdnet_be, dan zoeken wij het voor je uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business