Nieuws

Samsung kan vraag naar S6 Edge niet bijhouden

De nieuwe Galaxy S6 toestellen van Samsung verkopen als zoete broodjes. De S6 Edge wordt zelfs zo vlot besteld dat Samsung niet verwacht aan de vraag te kunnen voldoen.

Samsung verwacht een recordverkoop van de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge. Dat weet Reuters. De geanticipeerde vraag van de Edge ligt zelfs zo hoog dat Samsung niet denkt dat de productie er van dit jaar toereikend zal zijn. Beide toestellen kregen wereldwijd, en ook hier, positieve reviews. In het licht daarvan zijn er wereldwijd een aantal providers die hun initiële bestelling uitbreiden met meer S6 Edge-smartphones.

Moeilijk

De Edge is duurder dan de gewone variant maar is ook een stuk moeilijker om te maken. Het productieproces waardoor het gebogen scherm wordt gefabriceerd is ingewikkeld en heeft een relatief lage opbrengst. Volgens het hoofd van Samsungs mobiele afdeling, J.K. Shin, zal de fabrikant daarom niet kunnen voldoen aan de vraag voor de nabije toekomst.

[related_article id=”161563″]

Volgens analist Greg Roh is dat geen ramp: “de verkoopsprijs zal minder snel dalen wat over het algemeen een positieve impact zal hebben op de inkomsten van Samsung”, vertelt hij aan Reuters. Er wordt geschat dat de Koreaanse fabrikant dit jaar tot 50 miljoen S6-telefoons zal verkopen. Het bestverkopende Samsungtoestel, de Galaxy S3, werd in vergelijking 80 miljoen keer verkocht op drie jaar tijd.

Apple

Door uit te pakken met een mogelijk productietekort treedt Samsung in de voetsporen van voornaamste rivaal Apple. Dat merk waarschuwt jaarlijks voor een vraag die het aanbod zal overschrijden. De aanvankelijke stormloop naar de winkels maakt het moeilijk voor Apple om voldoende toestellen te voorzien, ook al komt er niets speciaals kijken bij het productieproces van de iPhone, in contrast met de S6 Edge. Van de gewone S6 wordt trouwens geen tekort verwacht.

Samsung kan een groot succes meer dan gebruiken. De fabrikant is nog steeds de grootste verkoper van smartphones wereldwijd, maar het marktaandeel daalt. De S6 en de S6 Edge zullen naar alle waarschijnlijkheid voor knappe kwartaalcijfers zorgen, niet in het minst omdat de verkoop van de Galaxy S5 vorig jaar enigszins tegen viel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business