Nieuws

Nexus 7 kan baksteen worden na Lollipop-update

Een update naar Android 5.0 lijkt een heel aantal Nexus 7-tablets om te toveren tot een dure baksteen. De productfora van Google staan vol met meldingen van het probleem en een oplossing is nog niet gekend.

De uitrol van Android 5.0 Lollipop is alles behalve vlekkeloos te noemen. Googles nieuwste mobiele besturingssysteem is officieel al een half jaar uit, maar de adoptiegraad van het nieuwe OS is bedroevend laag. Enerzijds komt dat omdat sommige fabrikanten (zoals Sony) meer dan hun tijd nemen om het nieuwe OS naar hun toestellen te brengen, anderzijds duiken er heel wat problemen met Lollipop de kop op.

Steen-update

De impact van een update naar de nieuwe Android op de Nexus 7, nota bene van Google zelf, lijkt voor vele gebruikers nefast te zijn. Het productforum van Google staat vol met klachten van ontevreden gebruikers wiens perfect werkende tablet in een steen veranderde na een update naar Lollipop en ook op Twitter regent het ontevreden reacties.. Andere tablet-eigenaars maken dan weer gewag van instabiliteit of een geweldige vertraging van het besturingssysteem die de tablet eveneens onbruikbaar maakt.

[related_article id=”158901″]

Problemen doen zich al voor sinds de uitrol van de nieuwste versie van Android naar de tablet, maar het is nu pas duidelijk dat de bug wijdverspreid is. Gebruikers claimen dat hun toestel plots uitvalt en bij het heropstarten blijft hangen op het Google-scherm. Recovery Mode schijnt in veel gevallen niet beschikbaar te zijn. Wie wel op in Recovery Mode raakt rapporteert dan weer dat de tablet daar blijft hangen.

Hardwareschade

Een kijkje op de fora lijkt te suggereren dat Android 5.0.2 de grootste schuldige is. De problemen doen zich vreemd genoeg niet voor onmiddellijk na de update, maar steken slechts enkele dagen of zelfs weken later de kop op. Eén gebruiker zijn exemplaar heeft binnengebracht voor reparaties claimt dat de update hardwareschade had toegebracht aan zijn tablet. Volgens de reparatiewinkel in kwestie was het probleem hetzelfde bij andere Nexus 7-tablets.

Het ziet er naar uit dat de update op de één of andere manier hardwarematige schade toebrengt aan de tablet. Die theorie verklaart waarom gebruikers er niet in slagen hun tablet te resetten of zelf een andere versie van Android te laden. Google en de fabrikant van de Nexus 7, Asus, houden zich voorlopig op de achtergrond. Heb je een Nexus 7 voor de update naar Android 5.0.2, dan lijkt het momenteel verstandig om een eventuele update even uit te stellen.

Oplossing

Heb je recentelijk geüpdatet naar de nieuwste versie van Android en ontstaat er een lichte paniek na het lezen van bovenstaand nieuws, dan is het misschien een goed idee om je toestel te downgraden naar een eerdere versie (Android 4.4.4). Officiële eerdere firmware is beschikbaar, net als instructies voor het flashen van je toestel. We raden je wel aan om zeker te zijn van je stuk, het is immers perfect mogelijk om je Nexus 7 zelf in een baksteen te veranderen, zonder hulp van één of andere foutieve update. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business