Nieuws

Microsoft bundelt apps met Android-alternatief Cyanogen OS

Microsofts apps en diensten worden standaard meegeleverd met Cyanogen OS, een alternatieve Androidfirmware die onder meer draait op de OnePlus One.

Microsoft en Cyanogen hebben een partnership aangekondigd waarbij de apps en diensten van de reus uit Redmond zullen voorgeïnstalleerd staan op toestellen die worden geleverd met het Cyanogen OS. Geruchten over een potentiële samenwerking tussen beide bedrijven deden al langer de ronde.

Cyanogen OS is een Android-alternatief dat onder meer wordt gebruikt op de populaire OnePlus One. Door de overeenkomst met Microsoft zullen Skype, OneDrive, Office, Outlook, OneNote en Bing vanaf later dit jaar standaard geïnstalleerd staan op toestellen die draaien op het besturingssysteem. Het lijkt erop dat de samenwerking niet van toepassing is op CyanogenMod, een versie van het OS die gebruikers zelf op hun Androidtoestel kunnen installeren.

[related_article id=”161452″]

Microsofts overeenkomst met Cyanogen volgt op een hele reeks gelijkaardige strategische beslissingen, waarbij het bedrijf probeert om zijn apps en diensten op zoveel mogelijk toestellen te krijgen, ongeacht het besturingssysteem. Zo bundelt Samsung de Microsoft-apps op de nieuwe Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge en bestaat ook met Sony en Dell een gelijkaardige overeenkomst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business