Nieuws

Eerste HomeKit-apparaten van Apple verschijnen komende maand

De eerste slimme gadgets voor huisautomatiseringsplatform HomeKit van Apple komen medio juni op de markt.

Bijna een jaar geleden introduceerde Apple op zijn jaarlijkse WWC-ontwikkelaarsconferentie als onderdeel van iOS 8 de HomeKit, een softwareplatform voor huisautomatisering. Ondanks een artikel in Fortune waarin staat dat de eerste intelligente gadgets voor in en rond het huis niet gereed zouden zijn voor augustus of september, lijkt de werkelijke situatie nu toch anders te zijn.

HomeKit verandert je iPhone in een afstandsbediening voor de slimme apparaten in je huis. De bediening gebeurt hoofdzakelijk met stemcommando’s via Siri en de software kan verschillende toestellen in groepen organiseren, zodat ze met één commando kunnen worden bediend. “Maak alles klaar om naar bed te gaan,” zou zo bijvoorbeeld de lichten kunnen uitdoen en de deuren vergrendelen.

[related_article id=”158256″]

Een woordvoerster van Apple vertelde aan de Wall Street Journal dat “HomeKit pas enkele maanden beschikbaar is en dat zich al enkele tientallen partners hebben aangemeld voor het maken van accessoires. We kijken uit naar het moment dat de eerste gadgets volgende maand op de markt komen.” Het artikel van Fortune is na deze uitspraak gewijzigd en stelt nu dat "enkele apparaten vertraagd zijn".

Na de aankondiging van HomeKit een jaar geleden heeft Apple nooit een officiële releasedatum bepaald voor HomeKit-apparaten. Wel heeft altijd het vermoeden bestaan dat de eerste gadgets in deze periode zouden verschijnen. Het feit dat volgende maand pas de eerste dingen op de markt komen, zou kunnen betekenen dat Apple nog iets wil onthullen op de Worldwide Developers Conference op maandag 8 juni.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business