Nieuws

Amazon brengt Prime Reading naar Europa

Binnenkort krijgen Duitse abonnees van Amazon Prime toegang tot Amazons online bibliotheek Prime Reading. Op termijn ook bij ons?

De all-you-can-read-dienst waarmee Amazon in oktober het Prime-lidmaatschap uitbreidde, wordt beschikbaar in de Duitse versie van het abonnement. Binnenkort krijgen Prime-leden bij de oosterburen toegang tot een grote online bibliotheek van e-books.

Dat concludeerde Selfpublisherbible.de nadat Duitse uitgevers van e-books door Amazon benaderd waren om hun boek binnenkort voor een periode van negentig dagen beschikbaar te stellen op het platform, waarvoor ze een vergoeding ontvangen.

Prime in Duitsland
Amazon telde vorig jaar 17 miljoen Duitse Prime-leden. Prime Reading, zoals de service heet, werd vorig jaar toegevoegd aan het groeiende aantal opties dat verbonden is aan het abonnement. Duitsers kregen in oktober echter wel een tariefverhoging van Prime.

In het Nederlandse taalgebied is het Amazon Prime-abonnement enkel beschikbaar in België, niet in Nederland. Of Amazon plannen heeft om Prime Reading ook in onze contreien te lanceren, is niet bekend. Het zou dan meteen concurreren met Kobo Plus, een gelijkaardige dienst die onlangs werd opgericht door bol.com en e-readerfabrikant Kobo.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business