Nieuws

Apple zal toch royalties uitbetalen tijdens proefperiode

Apple was eerst niet van plan om royalties uit te betalen tijdens de proefperiode, maar werd daarover door countryster Taylor Swift op de vingers getikt.

Taylor Swift geld

Apple lanceerde onlangs zijn nieuwe muziekstreamdienst Apple Music op WWDC. Om dit nieuwe project meteen in de juiste flow te krijgen, biedt het zijn potentiële klanten een gratis proefperiode van 3 maanden aan. Addertje onder het gras: tijdens deze periode zouden de artiesten geen royalties uitbetaald krijgen. Zouden, want singer/songwriter Taylor Swift mengt zich in de debatten.

Met een rake Tumblr-post liet de Amerikaanse countryster aan haar fans weten dat ze het volgende week te verschijnen album ‘1989’ meteen van de dienst zou halen. In een poging om Apple toch wat te paaien, voegde ze aan haar betoog toe dat “dit hoogst ongebruikelijk is van een, historisch gezien, progressief en vrijgevig bedrijf”.

Swift verklaart dat ze hiermee niet naar haar eigen portefeuille kijkt, maar dat ze inzit met nieuwe en beginnende muzikanten die hopen te leven van hun muziek.

Apple was daarna snel om zijn beslissing te wijzigen. Eddy Cue, hoofd van de Internet Softwaredienst van Apple, liet via Twitter weten dat Apple de royalties toch zal uitbetalen. Of Swifts album volgende week dan wel zal verschijnen, is niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business