Nieuws

Taylor Swift brengt album toch uit via Apple Music

Countryster Taylor Swift begraaft de strijdbijl met Apple en brengt nieuwe album 1989 dan toch uit via de nieuwe muziekstreamdienst.

Apple mag zich gelukkig prijzen: nadat het eerder deze week nog een robbertje uitvocht met Taylor Swift, dreigde deze laatste haar nieuwe album niet beschikbaar te maken via de nieuwe muziekstreamdienst Apple Music. Een dispuut rond het uitbetalen van royalties lag aan de basis van het dreigement.

Apple vond namelijk dat het niets moest uitbetalen aan artiesten tijdens de proefperiode van drie maanden voor nieuwe klanten. Dat Swift een hele grote stok heeft om mee te slaan, bewees Apple door uitzonderlijk snel terug te komen op die beslissing. De countryster laat nu weten dat ze bereid is om het akkefietje te vergeten en haar nieuwe album toch uit te brengen via de dienst.

Verscheidene indiegroepen waren maar wat blij met de steun van swift en de beslissing van Apple. The New York Times berekende al dat de uitbetaalde royalties lager zullen liggen dan tijdens een reguliere periode, maar dat ze niettemin ongeveer gelijk zullen zijn aan de bedragen die andere streamdiensten als Spotify uitkeren.

Het ziet er naar uit dat Apple weerom als overwinnaar uit de strijd komt. De gratis publiciteit nemen ze in dank aan.

https://twitter.com/taylorswift13/status/614092816940167168

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business