Nieuws

Betaal met een handomdraai met de nieuwe bPay-gadgets

De Britse bank Barclays brengt een reeks nieuwe gadgets op de markt, waarmee je contactloos kan betalen.

Contactloos betalen maakt de laatste jaren een heuse opmars. Door het je mogelijk te maken te betalen met je telefoon, zoals iPhone en Samsung Galaxy S6, proberen meer en meer technologiebedrijven hun weg te vinden in de banksector. De Britse bank Barclays probeert hier tegenop te boksen door het uitbrengen van zijn bPay-armbanden, -sleutelhangers en –stickers. De gadgets worden aangeboden met een bijhorend online portaal en app.

Om de bPay-gadgets te gebruiken dien je simpelweg je geld van de bank over te zetten naar je digitale portefeuille van bPay. Hierna kan je met je gadget betalen door het tegen een contactloze lezer te houden. Om gebruik te kunnen maken van zijn nieuwste gadgets hoef je geen klant te zijn van Barclays. Je moet echter wel beschikken over een Britse Visa-kaart of Mastercard en ouder zijn dan twaalf jaar.

Met een schappelijke prijs van 14.99 pond, blinkt voornamelijk de bPay-sticker uit in zijn eenvoud. Je kan de sticker naar keuze ergens opkleven, wat een oneindige reeks aan mogelijkheden biedt. Voor de sleutelhanger en armband betaal je respectievelijk 19.99 en 24.99 pond. De gadgets zullen vanaf 1 juli online te verkrijgen zijn.

Het grootste nadeel van de gadgets zit hem in zijn eenvoud. Doordat je geen pincode hoeft in te geven, kan eender wie met je bPay-apparaat betalen, iets waar dieven graag misbruik van zullen maken. Wanneer je merkt dat je bPay-gadget is gestolen, kan je het apparaat blokkeren via de app. In het Verenigd Koninkrijk bestaat er echter wel een maximum bedrag voor contactloos betalen van 20 pond, wat in september zal worden opgetrokken tot 30 pond, hierdoor zullen dieven nooit met veel geld tegelijk aan de haal kunnen gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business