Nieuws

Vanaf nu ook geneesmiddelen op voorschrift online te bestellen

Online apothekersplatform Multipharma aanvaardt niet alleen bestellingen voor vrij verkrijgbare geneesmiddelen, maar biedt nu ook medicatie op voorschrift aan.

Op het platform van Multipharma vind je alles van medicatie tot verzorgingsproducten: de artikelen kunnen er online besteld worden en worden thuis of in een afhaalpunt geleverd. Tot voor kort was het onmogelijk om ook online medicatie op voorschrift te bestellen, maar daar komt nu verandering in.

Gebruikers kunnen op het platform nu ook terecht voor hun voorgeschreven geneesmiddelen. Dat meldt Retail Detail. Voortaan is het via Multipharma mogelijk om medicatie op voorschrift online te reserveren, en een voorschrift in te scannen. Zulke bestellingen worden evenwel niet thuis toegestuurd, maar kunnen worden afgehaald in één van de ruim tweehonderd aangesloten apothekers. Tijdens het afhalen van de bestelling wordt het voorschrift nogmaals gecontroleerd, samen met de identiteit van de ontvanger en eventuele attesten.

Dat het online bestellen van zulke medicatie nog gepaard gaat met een bezoek aan de apotheker is logisch, volgens Fabienne Bryskère, CEO bij Multipharma. ‘Mensen hebben behoefte aan een persoonlijk menselijk contact, en dat maakt ons werk ook zo bijzonder. Maar vandaag kan de klant ook genieten van het gemak die de digitale technologie ons biedt. We hebben onze nieuwe website ontworpen in een geest van complementariteit, maar tegelijk hebben we de website ook gebaseerd op onze waarden als coöperatie.’

Op het platform van Multipharma zijn zo’n 270 Belgische apothekers aangesloten, die samen 1.700 medewerkers in dienst hebben.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business