Nieuws

Colruyt neemt online apotheek Newpharma over

Familie Colruyt stapt in online apotheker Newpharma, een Belgische speler en naar eigen zeggen marktleider in de online apotheeksector.

Korys, de investeringsholding van de familie Colruyt, is vanaf december hoofdaandeelhouder van Newpharma, terwijl Colruyt Group een aandeel van 26 procent verwierf. Samen met het huidige management van Newpharma, zullen zij voortaan mee aan het roer staan van het online platform.

Met de steun van Korys en Colruyt Group kan Newpharma in eerste instantie internationaal uitgroeien, aldus medeoprichter Jérôme Gobesso. ‘We geloven dat we het bedrijf zo naar het volgende niveau kunnen brengen.’

Colruyt mikt met de overname op zijn beurt op een sterkere positie in het e-commercelandschap. Onder de vleugels van de Colruyt Group zitten ondertussen een handvol online platformen waaronder Collishop en Collect&Go, en de webshops van ketens als ZEB, Dreamland en Dreambaby.  Newpharma betekent voor de groep een extra mogelijkheid om een sterke online aanwezigheid uit te bouwen.

Newpharma startte in 2008 met de verkoop van medicatie en verzorgingsproducten in België. Het bedrijf maakt zich sterk dat het daarmee de eerste was in ons land. Sinds de oprichting groeide Newpharma uit tot internationale speler die ook in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk actief is. De online omzet in België bedroeg in boekjaar 25 miljoen euro, wat de online apotheker een 19e plaats in de Belgische Twinkle100 opleverde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business