Nieuws

Waarom Amazon TV beter is dan Apple TV

Apple TV is aan een nieuwe generatie toe, maar mist enkele cruciale kwaliteiten. De nieuwste Amazon Fire TV heeft die wel.

Bij de voorstelling van de nieuwe Apple TV vond Apple alweer het warme water uit. De vaakstgehoorde kritiek richtte zich meteen op het ontbreken van 4K UHD-ondersteuning. Momenteel is dat nog niet echt een probleem, maar streamingdiensten als Amazon en Netflix bieden nu al ettelijke uren aan ultrahogekwaliteitscontent aan, wat de komende maanden enkel kan exploderen. Criticasters spreken van een gebrek aan langetermijnvisie.

Vereisten

De nieuwste incarnatie van de Amazon Fire HD biedt deze ondersteuning wel aan, en dat tegen een prijs van net geen honderd dollar. Dat is merkelijk goedkoper dan de Apple TV die ongeveer 150 dollar zal gaan kost. Kopers van het doosje krijgen toegang tot Amazon Video, Netflix, Amazon Prime en vele andere apps. Wel moet je beschikken over een internetverbinding die het doosje minstens 15Mbps aanlevert.

Om te kunnen genieten van 4K-content, heb je uiteraard een televisietoestel nodig dat die content kan ondersteunen. Momenteel is dat voor vele huishoudens nog niet het geval, maar de prijzen voor nieuwe toestellen is zo snel aan het dalen, dat je toekomstige toestel deze ondersteuning hoogstwaarschijnlijk wel zal hebben. In dat opzicht is het geen verstandige zet van Apple om deze ondersteuning weg te laten.

Nek aan nek

Geheugengewijs moet Amazon Fire TV op het eerste gezicht de duimen leggen voor de Apple-variant. Amazon levert zijn doosje enkel met 8GB geheugen, terwijl Apple 32GB en 64GB aanbiedt. Bij de Fire TV kan je het geheugen echter makkelijk uitbreiden met microSD-kaarten tot 128GB. Opnieuw een pluspunt voor Amazon.

Ook op het vlak van spelletjes doet Amazon beter. Voor een meerprijs van 40 dollar levert Amazon een gamecontroller mee, samen met de games Ducktales en Shovel Knight. Daarnaast beschikt de Fire TV over een waardige Siri-vervanger die nagenoeg dezelfde functies aanbiedt.

Uiteraard is er nog altijd de mogelijkheid dat Apple’s nieuwe OS veel gebruiksvriendelijker blijkt te zijn, maar wie puur de basisfuncties van een mediaspeler nodig heeft, doet er goed aan om de Fire TV in overweging te nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business