Nieuws

Miljarden mensen nog steeds geen toegang tot internet

Armoede is vaak een vicieuze cirkel en wordt doorgegeven van generatie op generatie. Het internet kan volgens de VN echter soelaas bieden.

Maar liefst 57 procent van de wereldbevolking heeft nog steeds geen toegang tot het internet. De slechtste verspreiding wordt gevonden in Sub-Saharisch Afrika, waar minder dan 2 procent van de inwoners kan connecteren met het internet. Nochtans kan de toegang tot ICT en met name het internet de ontwikkeling van een land een heuse boost geven.

De VN hoopt dan ook dat ontwikkelingen in de technologie een betere verspreiding van het internet teweeg kunnen brengen. “De laatste vooruitgangen in satelliettechnologie spelen een belangrijke rol bij het helpen leveren van internet naar landelijke en geïsoleerde gebieden,” staat te lezen in “The State of Broadband” van de VN.

Door de lagere kosten en verbeterde kwaliteit is satellietinternet inderdaad een realistische oplossing geworden voor plaatsen waar voorheen het internet niet kon rijken. De verbeterde technologie alleen is echter niet voldoende om de armere wereldbevolking van internet te voorzien, ook inspanningen van overheden zullen nodig zijn om heel de aardbol met internet te bedekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business