Nieuws

Samsung Gear VR beschikbaar voor grote publiek

Na een lange testperiode staat de Samsung Gear VR eindelijk op punt. Samen met Oculus wordt de bril gelanceerd aan een zeer eerlijke prijs.

Een jaar na de eerste versies van de band rolden, brengt Samsung samen met Oculus de eerste consumentenversie uit van de Gear VR. De virtuele realiteitsbril was een gegeerd gadget voor ontwikkelaars en early adopting nerds. Het ding kostte dan ook nog eens een gezonde 200 euro, bovenop de prijs van een Samsung Galaxy of Note.

De versie die van Samsung marktleider moet maken zal gelukkig eerlijker geprijsd zijn aan 99 euro. Niet slecht voor een headset die naar verluidt voorzien is van 100 nieuwe content items. De Gear VR is echter nog steeds enkel geschikt voor Samsung Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge Plus en Note 5-toestellen. De smartphonefabrikant is ervan overtuigd dat gebruikers nergens een betere ervaring kunnen vinden dankzij Samsungs Super Amoledschermen.

De hardware is ook verbeterd, met lichtere materialen (de Gear VR weegt nog 310 gram), betere schuimkussentjes die het comfort verbeteren en een verbeterd touchpad aan de zijkant. Het gezichtsveld bedraagt 96 graden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business