Nieuws

Technologieleiders streven naar universeel internet

Enkele prominente leiders in de technologiewereld zetten hun schouders achter een project dat heel de wereld van internet wil voorzien.

Mark Zuckerberg, Bill Gates en enkele beroemdheden hebben een declaratie gelanceerd met als doel internet over heel de wereld verspreid te hebben tegen 2020. Deze declaratie komt als onderdeel van de Connect The World-campagne die Zuckerberg samen met One, een organisatie die tegen armoede vecht, heeft gelanceerd.

“Wanneer mensen toegang hebben tot de kennis van het internet krijgen ze eveneens toegang tot kansen die het leven voor ons allen beter kan maken,” staat te lezen in de declaratie. Hiermee sluit men zich aan bij het rapport dat de VN eerder deze maand al publiceerde. De VN is er namelijk van overtuigd dat de toegang tot het internet de ontwikkeling van een land een boost kan geven.

Jamie Drummond, medeoprichter van One, is ook overtuigd van het nut van internet. Hij laat weten dat toegang tot het internet een katalysator is voor vrijheid, rechtvaardigheid en waardigheid. “Elk land moet nu overeen komen voor een plan om de Global Goals te implementeren. Het verbinden van iedereen heeft hierbij de allerhoogste prioriteit,” voegt hij hier nog aan toe.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business