Nieuws

19 procent van de wereldbevolking gebruikt Android

Zo'n 1,4 miljard mensen hebben een Androidtoestel in hun bezit, en ook de verkoop van de Chromecast zit in de lift. Google kon gisteren enkele imponerende cijfers bekend maken.
Sundar Pichai

Google zwaaide gisteren niet alleen met heel wat nieuwe producten op het Nexus-evenement. Sundar Pichai, de kersverse CEO van Google, haalde tijdens zijn inleidende speech ook enkele imposante cijfers boven die de populariteit van de technologie van het bedrijf staven.

Pichai stelde dat 1,4 miljard mensen momenteel een Androidtoestel gebruiken. Dat is een sterke sprong tegenover de 1 miljard gebruikers die het bedrijf in mei van dit jaar aankondigde. Vele van die nieuwe Androidgebruikers komen uit opkomende economieën als Vietnam en Indonesië volgens de CEO. “Dit zijn mensen die voor de eerste keer een smartphone hanteren,” verklaarde hij. Omgerekend zou dat betekenen dat 19 procent van de wereldbevolking al heeft kennis gemaakt met de Android software.

Een ander opmerkelijk cijfer gepresenteerd op het Nexus-event behelsde de Google Chromecast. Mario Queiroz, Google topman van dat product, stelde dat de totale verkoop wereldwijd van de streamingdongles de kaap van 20 miljoen heeft gerond. Dat is belangrijk voor het bedrijf, omdat de Chromecast een van de handigste producten is om meer Google software in de huiskamer te introduceren. Het mag duidelijk zijn dat het bedrijf zijn ambitie om voor elke denkbare taak een computerprogramma te leveren, nog niet opgeborgen heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business