Nieuws

Nexus 5X, 6P en Chromecast duiken op in Belgische Google Store

De nieuwe Nexus-telefoons en vernieuwde Chromecast, die gisteren door Google werden aangekondigd, zijn verschenen in de Belgische Google Store.

Google had gisteren heel wat nieuws te delen met de wereld tijdens een groots evenement in San Francisco. Naast de aankondiging van de lancering van het nieuwe Android Marshmallow, werd ook een hele reeks nieuwe apparaten voorgesteld. Over beschikbaarheid bij ons werd gisteren niets verteld, maar vandaag zijn een aantal toestellen in de lokale Google Store verschenen.

De twee nieuwe telefoons, de Nexus 5X en Nexus 6P, staan allebei in de online winkel te pronken, maar voorlopig wordt nog geen beschikbaarheid of prijs meegedeeld. Geïnteresseerden kunnen zich wel al aanmelden voor een wachtlijst, zodat ze op de hoogte worden gebracht van zodra de toestellen beschikbaar zijn. In de Verenigde Staten is de pre-order reeds begonnen, daar hebben de smartphones een startprijs van respectievelijk 379 dollar en 499 dollar.

ZDNet heeft uit goede bron vernomen dat de Nexus 5X bij ons vanaf begin november beschikbaar zal zijn, dus wellicht geldt dat ook voor de Nexus 6P. Over de prijs wilde onze bron nog geen concrete uitspraken doen.

Update 1 oktober: LG heeft tegenover onze redactie bevestigd dat de Nexus 5X vanaf 2 november kan worden voorbesteld. Vanaf 9 november is het toestel beschikbaar. De prijs bedraagt 479 euro voor 16 GB en 529 euro voor 32 GB. Het toestel zal onmiddellijk breed beschikbaar zijn via retailers in de zwarte en witte versie.

De vernieuwde Chromecast en nieuwe Chromecast Audio kan je vandaag wel al bij ons op de kop tikken. De Chromecast is beschikbaar in het zwart, citroengeel of koraal, en krijgt een prijskaartje van 39 euro opgeplakt. De Chromecast Audio is alleen te verkrijgen  in het zwart, en kost eveneens 39 euro. De gadgets zijn daarmee een tikje duurder dan de 35 dollar in de Verenigde Staten. Google brengt geen verzendkosten in rekening en belooft dat de toestellen voor 12 oktober zullen worden uitgestuurd.

Ten slotte werd gisteren ook nog een nieuwe tablet onthuld, de Google Pixel C. Die is voorlopig nog nergens te bespeuren in de Belgische Google Store en het is voorlopig ook niet duidelijk of en wanneer de tablet bij ons beschikbaar zal zijn. Het toestel zou in de Verenigde Staten pas rond de feestdagen te verkrijgen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business