Nieuws

Amazon stopt verkoop Chromecast en Apple TV

Eind oktober stopt Amazon met het verkopen van producten van concurrenten. Een jaloerse zet of een doordachte strategie?
Ken Wolter / Shutterstock.com

Apple TV en Google Chomecast zijn de populairste mediastreamers van het moment. Je hangt de toestelletjes aan je televisie en je stuurt allerlei content van je computer, tablet of smartphone naar het grote scherm. Momenteel worden ze nog verkocht in de online webwinkel van Amazon, maar vanaf 29 oktober zal de webreus de verkoop ervan verbieden.

De toestellen zijn immers rechtstreekse concurrenten voor de Fire TV van Amazon. Het bedrijf liet in een rondzendbrief aan partners weten dat er met Roku, Xbox, Playstation en Fire TV voldoende alternatieven te vinden zijn in de webwinkel. Daarnaast hekelt het bedrijf het feit dat Google en Apple hun gebruikers niet toestaan om films en series te kopen in de webwinkel van Amazon.

Verwarring

Volgens de webreus zorgt dit voor verwarring aangezien mensen dit wel verwachten van producten die ze bij Amazon kopen. Daarnaast zegt het dat Amazon Prime ondertussen een dusdanig belangrijk deel van het bedrijf geworden is, dat het zijn producten moet beschermen. Tegelijkertijd weigert Amazon zelf echter een app uit te brengen voor de toestellen van Apple en Google omdat het weigert een deel van de winst af te staan.

Geïnteresseerden in de Chromecast of Apple TV zullen zich vanaf november moeten richten naar de respectieve webwinkels van Google en Apple, en hun verkooppartners.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business