Nieuws

Moto E 2015 krijgt geen update naar Android 6.0 ondanks beloftes

Budgetsmartphone Moto E 2015 zal de update naar Android Marshmallow niet ontvangen, ook al maakte Motorola van het up-to-date houden van het toestel een belangrijk verkoopargument.

Producent Motorola heeft bekend gemaakt welke van zijn smartphones de update zullen ontvangen naar Android 6.0 en opvallend genoeg is daar geen Moto E 2015 bij. Bij de lancering van dat toestel vorig jaar had het bedrijf nochtans expliciet belooft dat het budgetmodel up-to-date zou blijven.

In het introductiefilmpje van de Moto E die op 25 februari werd gelanceerd, stelde marketingmanager Magno Herran nog het volgende: “Hoewel andere smartphones in deze prijsklasse niet altijd updates krijgen zullen we jou niet vergeten en gaan we ervoor zorgen dat jouw Moto E up-to-date blijft nadat je hem koopt.”

Toen was het nog een applausje waard dat Motorola een voortrekkersrol wilde nemen in het blijven verversen van het Android besturingssysteem, ook voor een toestel uit de lagere prijsklasse. Nu blijkt dat de producent eerder naar de letter dan naar de geest van zijn belofte handelt. De kleine lettertjes in het promo-materiaal voor de Moto E 2015 spelden namelijk dat Motorola welgeteld één update garandeerde tijdens de levenscyclus van het toestel.

Die minimumservice werd uitgevoerd met een upgrade van Android 5.0 naar 5.1 op de Moto E, maar waarschijnlijk hadden de kopers van het toestel wel een iets langere ondersteuning verwacht. Overigens is het nog niet bekend wanneer de wel geselecteerde Motorola toestellen de update naar Android Marshmallow krijgen. Het bedrijf stelt dat het er hard aan werkt maar de updates ook niet als haastwerk wil uitbrengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business