Nieuws

Gigantische All-in-One van HP krijgt gebogen scherm

HP toont in Barcelona de nieuwste incarnatie van z'n All-in-Ones, samen met een klassiek scherm. Vooral de integratie van een Nvidia-GPU in het topmodel vinden we veelbelovend.

HP’s 34 inch All-in-One met gebogen scherm is de eerste van zijn soort in de wereld, klinkt het op het persevent in Barcelona. De nieuwe AiO wordt er voorgesteld samen met twee kleinere exemplaren: één met een 23,8 inch-scherm en één met een beeldschermdiagonaal van 27 inch.

De 34 inch-AiO lijkt ons de interessantste van de drie, maar niet omwille van het gebogen scherm dat naar onze mening op design na geen meerwaarde biedt. De computer biedt ruimte aan een optionele Nvidia GeForce 960A-grafische chip. Met die grafische kracht onder de motorkap wordt het spelen van moderne spellen een mogelijkheid, iets wat je nog steeds niet moet proberen met Intels geïntegreerde graphics.

Grafische chip

De kleinere varianten bieden ook plaats aan een extra grafische kaart. Bij die twee toestellen kiest HP voor een AMD Radeon R9-chip. Alle AiO’s in de nieuwe line-up zijn beschikbaar met zesde generatie i5 of i7-processors van Intel, net als een SSD van 128 GB. Harde schijven gaan tot 2 TB, maar als systeemschijf zouden we dezer dagen altijd voor de SSD opteren. RAM-geheugen gaat tot 16 GB.

De drie edities zouden uitblinken in de weergave van waarheidsgetrouwe kleuren met dank aan Technicolor. De 23,8 inch en 27 inch-varianten zijn beschikbaar met QHD of 4K-resoluties, terwijl het gebogen 34 inch-scherm alleen met een WQHD-resolutie te krijgen is. Geluid krijg je van de uit de kluiten gewassen B&O-luidsprekers, die naar onze mening wel wat af doen aan het design.

Schermen

De All-in-Ones doen dubbel dienst als scherm met een hdmi-ingang. Een uitgang laat je dan weer toe om een tweede scherm aan te sluiten. USB 3.0 is van de partij, samen met een kaartlezer en uiteraard een ethernet-ingang.

Wil je een scherm zonder ingebouwde computer, dan zou HP je graag het ENVY-scherm verkopen. Dat display heeft een QHD-resolutie en een 32 inch-schermdiagonaal. Alle gebruikelijke poorten zoals HDMI en DisplayPort zijn van de partij.

Prijs

De 23,8 inch en de 27 inch Envy All-in-Ones worden tegen volgende maand in ons land verwacht. De kleinste variant is te koop vanaf 1.599 euro, voor de grotere betaal je 1.99 euro. Dat de 34 inch-AiO met gebogen scherm 2.699 euro kost hoeft niet te verrassen. Voor dat exemplaar is het nog wachten tot december. Het scherm moet 599 euro kosten en staat eveneens vanaf december in de winkel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business