Nieuws

Apple Music sprint Spotify achterna

Apples muziekdienst heeft een derde van de gebruikers van Spotify. Niet slecht, aangezien de dienst nog geen half jaar beschikbaar is.

Apple kan zijn muziekdienst een succes noemen. Apple Music is zo’n vier maanden oud, maar de Spotify-concurrent heeft al 15 miljoen gebruikers. 6,5 miljoen van heb betaalt 9,99 dollar per maand. Spotify heeft in contrast 20 miljoen betalende gebruikers. Dat is veel meer, maar Apple incasseert eigenlijk nog maar sinds deze maand betalingen van klanten. Wie zich inschrijft op de eind juni gelanceerde dienst krijgt immers een drie maanden durende premium-trial.

In dat licht profileert Apple zich als een veelbelovende concurrent voor Spotify, maar er zijn enkele kanttekeningen te maken. Het is niet ondenkbaar dat een significant deel van de 6,5 miljoen gebruikers per ongeluk betaalde. De gratis testperiode is net afgelopen, en we zetten er geld op in dat heel wat gebruikers vergeten zijn op de gratis versie van de dienst over te schakelen. 8,5 miljoen Apple Music-gebruikers hebben nog steeds toegang tot de gratis trial, en ook vandaag komen er nog nieuwe geïnteresseerden bij. Dat weet The Verge.

Of Apple Music op de lange termijn een waardige concurrent van Spotify zal worden, moeten we afwachten. De dienst, die uiteindelijk niets nieuws biedt op een Apple-logo na, lijkt in ieder geval een vliegende start te nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business