Nieuws

HTC One A9 krijgt bliksemsnelle updates

HTC wil updates uitrollen naar zijn nieuwste Androidtelefoon binnen de vijftien dagen nadat Nexus ze krijgt.

Eigenaars van de HTC One A9 zullen ten allen tijde met de recentste versie van Android rondlopen. Google’s Nexustelefoons krijgen een update van Android steevast eerst, vaak gevolgd door Motorola. Andere fabrikanten doen er weken en vaker zelfs maanden over om een nieuwe Androidversie naar hun smartphone te krijgen. HTC maakt er met de nieuwe One A9 een punt van om maximaal vijftien dagen na de update van de Nexus-reeks zelf een update aan te bieden.

HTC maakte de aankondiging in de VS. Het strakke schema geldt daar enkel voor toestellen die niet door een operator worden verdeeld. Bij ons bestaat die koppelverkoop nauwelijks, dus gaan we er van uit dat de 15 dagen-deadline ook hier van kracht is. We contacteerden HTC België voor een bevestiging hierover.

Update: We kregen van de plaatselijke tak van HTC volgende reactie op onze vraag: “Dit geldt specifiek voor de Amerikaanse ‘unlocked’-versie van het toestel en niet voor de Belgische modellen van de HTC One A9. Niettegenstaande maakt HTC er wel een punt van steeds snelle Android-updates te verschaffen op alle toestellen, en zeker ook die uit de gehele One-reeks.”

De HTC One A9 werd dinsdagavond aangekondigd. Het merk zet de nieuwe telefoon in de markt als een alternatief voor de iPhone. De A9 is een evolutie van de One-reeks, klonk het. Het design is gebaseerd op dat van de One M-reeks, maar neigt in deze iteratie toch sterk naar wat de fruitminnende concurrent in de markt zet. De smartphoneverkoop van HTC bolt niet naar behoren, en de fabrikant hoopt met de A9 een nieuw wapen ter beschikking te hebben om meer marktaandeel naar zich toe te trekken. Een transparant en ambitieus upgradebeleid is volgens ons in ieder geval een goede zet, waar andere smartphonemakers veel van kunnen leren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business