Nieuws

Whatsapp blokkeert links naar concurrent Telegram

Sinds gisteren zijn links naar concurrerende chatapp Telegram.me niet meer te gebruiken binnen Whatsapp. Het is nog niet duidelijk of het om een bewuste actie gaat of een bug.
bron: Alexander Supertramp / Shutterstock.com

Links naar chatapplicatie Telegram.me werken niet meer in Whatsapp, zo stelden verschillende gebruikers gisteren vast. Hoewel de URLs van de links nog altijd in de berichten van Whatsapp geplakt en verstuurd kunnen worden, activeert de hyperlink niet en kunnen gebruikers deze ook niet kopiëren van Whatsapp.

Niet elke gebruiker stelt een dergelijk blokkering vast. Volgens Telegram ligt waarschijnlijk een update van Whatsapp, die het bedrijf sinds gisteren uitrolt, aan de basis van het rare gedrag van de applicatie. Dat zou verklaren waarom niet alle gebruikers last hebben van de blokkering: ze hebben de update nog niet ontvangen.

Facebook, de eigenaar van Whatsapp, past gelijkaardige link-blokkeringen al langer toe binnen zijn eigen sociale netwerk. Voor de chatapplicatie zelf is het echter de eerste keer dat iets dergelijks gebeurt.

Of het om een bewuste actie gaat of een onbedoelde glitch is momenteel niet duidelijk. Telegram laat het alvast niet aan het hart komen: “Na kritiek van de media doet Facebook meestal weer een stap terug en wijten ze het probleem aan hun intelligente filter,” vertelt een woordvoerder van het bedrijf aan The Verge. “We verwachten dat hetzelfde ook deze keer gebeurt.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business