Nieuws

Merknaam Motorola verdwijnt

Lenovo laat weten dat het de merknaam Motorola langzaamaan zal doen verdwijnen. Het logo en de bijnaam ‘Moto’ blijven wel behouden.

Lenovo, wereldwijd vooral gekend als de grootste computerfabrikant ter wereld, gaat zijn smartphonemerk Motorola langzaam laten verdwijnen. In de plaats zullen de telefoons ‘by Lenovo’ worden. Dat laat Lenovo zelf weten vanop CES in Las Vegas. Het gekende logo met de ‘M’ en de bijnaam Moto zullen wel behouden blijven.

Zo wordt er opnieuw een hoofdstuk bijgeschreven in de recente woelige geschiedenis van de telefoonbouwer. Het bedrijf werd opgericht in 1928 en doorstond door de jaar heen vele veranderingen. Het bedrijf staat zo onder andere gekend als de uitvinder van de walkietalkie en de draagbare telefoon.

In 2012 werd Motorola overgenomen door Google voor iets meer dan 12 miljard dollar. Onder impuls van de zoekmachinegigant begon het bedrijf budgettelefoons te produceren met meer dan degelijke specificaties. Zo werden de Moto G en Moto X bij ons heel populair. In 2014 werd Motorola vervolgens overgenomen door Lenovo, dat de door Google ingeslagen weg bleef voortzetten. Google behield wel enkele belangrijke patenten.

Lenovo zal, ondanks het verdwijnen van de merknaam, de weg blijven vervolgen. Wel lijkt er zo stilaan een einde te komen aan het verhaal van een icoon in de telefoniegeschiedenis. Fans zullen het voortaan moeten stellen met de bijnaam en het gekende logo.

CES 2016lenovomobielmoto gmoto xmotorolasmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals