Nieuws

40 miljoen Windows 8-gebruikers dreigen ondersteuning te verliezen

Microsoft belooft Windows-gebruikers tien jaar ondersteuning voor zijn operating systems. Toch maakt het bedrijf drie jaar na de lancering van Windows 8 een einde aan het OS.

Vanaf de dag waarop een nieuwe versie van Windows wordt uitgerold, begint het leven van dit OS stilletjes aan weg te tikken. Microsoft garandeert immers tien jaar ondersteuning voor iedere versie van Windows. Dit wil zeggen dat de trouwe aanhangers van Windows Vista nog slechts een jaar op updates kunnen rekenen en voor Windows 7 is dit het geval tot 2020. Doordat de meeste mensen sowieso binnen de tien jaar hun oude computer en OS inruilen voor nieuwere hardware en software, zijn voorbije deadlines voor de meesten echter ongemerkt voorbijgegaan.[related_article id=”175442″]

Aangezien Windows 8 in oktober 2012 werd gelanceerd, zou je verwachten dat Microsoft updates voor dit OS zal blijven uitrollen tot 2022. Dankzij enkele achterpoortjes in het beleid van Microsoft loopt de ondersteuning van Windows 8 echter al deze maand af. Windows 8.1 wordt immers aanzien als een service pack voor Windows 8. Eenmaal een versie van Windows een service pack heeft gekregen, wordt de ondersteuning van het oorspronkelijke OS 24 maanden na het verschijnen van dat service pack beëindigd. Voor Windows 8 zijn deze twee jaar nu voorbij.

Volgens verschillende analysebronnen maken momenteel nog steeds tussen de 30 en 40 miljoen mensen gebruik van Windows 8. Dit is voornamelijk te wijten aan de manier waarop Windows 8.1 wordt uitgerold. Gebruikers moeten namelijk de Windows Store bezoeken, in plaats van Windows Update, om de update binnen te halen. Wel is de update voor de meeste gebruikers gratis. Enkel bedrijven die een Windows 8 volumelicentie zonder een softwareverzekering hebben aangeschaft, zullen moeten betalen om hun systemen up-to-date te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business