Nieuws

Tesla haalt ontwikkelaar iPhone-processor binnen voor Autopilot

Elektrische autobouwer Tesla zal binnenkort een beroep kunnen doen op de knowhow van Jim Keller, een oudgediende van Apple die aan de wieg stond van de A4 en A5 iPhone-chip.

Tesla voegt veteraan Jim Keller toe aan zijn bedrijfsrangen. Keller zal het Autopilot hardware team gaan leiden. Het nieuws deed de ronde in de pers alvorens het autobedrijf de aanstelling officieel bevestigde. “Jim zal de beste interne en externe hardware technologieën samenbrengen om de meest geavanceerde, veiligste autopilootsysteem ter wereld te ontwikkelen,” stelde Tesla over zijn nieuwe werknemer.

Keller is een oudgediende in de sector, en creëerde onder andere bij Apple de A4 en A5 processors die tussen 2010 en 2012 de iPhone aanstuurden. Na Apple zat hij drie jaar bij AMD, en nu schaart hij zich onder de vleugels van Elon Musk.

Als hoofd van het hardware-team voor Autopilot bij Tesla zal Keller zich waarschijnlijk wijdden aan de ontwikkeling van chips voor de zelfrijdende technologie. Dat er nog ruimte voor verbetering is, ondervond een van onze collega’s zelf tijdens het testen van Autopilot.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business