Nieuws

Waarom Google 12.000 dollar biedt voor eigen naam

Een ex-werknemer van Google slaagde erin om voor enkele minuten eigenaar te zijn van het domein google.com. Kostprijs? Twaalf dollar.

Sanmay Ved kon zijn ogen niet geloven toen hij in september 2015 de domeinnaam google.com te koop zag staan. De ex-werknemer geloofde aanvankelijk niet dat het legendarische domein effectief beschikbaar zou zijn, maar slaagde er toch in om de naam op de kop te tikken voor maar 12 dollar.

Lang duurde het hele gebeuren echter niet. Enkele ogenblikken later werd de fout ontdekt en stelde Google voor om de naam weer over te kopen. In plaats van de originele kostprijs werd Ved nu 6.006,13 dollar aangeboden. Na te horen te krijgen dat het geld bestemd was voor een goed doel, deed Google er bovendien nog een schepje bovenop en werd het bedrag maar liefst verdubbeld naar 12.000 dollar. Voor wie zich afvraagt waarom Google aanvankelijk nu net 6.006,13 dollar bood: met een beetje fantasie kan je in het bedrag het woord Google onderscheiden.

Het is overigens niet de eerste keer dat Google de ontdekkers van bugs of andere fouten beloond. In het rapport Google Security Rewards staat beschreven hoe Google in 2015 ongeveer 2 miljoen dollar uitdeelde aan meer dan 300 wetenschappers en – in het geval van Ved – opmerkzame gelukkigen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business