Nieuws

Samsung lanceert mogelijk VR-camera die op ufo lijkt

De voorstelling van de kersverse Galaxy S7 staat al gepland, maar Samsung zou nog een extraatje achter de hand houden: een camera die beelden in 360 graden schiet.

 

Promotiebeeld voor Project Beyond

Volgens goedingelichte bronnen zal Samsung samen met de nieuwe Galaxy S7 deze maand ook een camera onthullen die in 360° kan opnemen. Het toestel zou een uitloper zijn van Project Beyond, een designplan dat Samsung in 2014 opstartte in de slipstream van zijn Gear VR ontwikkeling. Het was even stil rond het project, maar nu lijkt Samsung klaar om een afgewerkt product te presenteren.

Nieuwssite Sammobile laat weten dat de camera de naam Gear 360 draagt en waarschijnlijk gebaseerd is op Project Beyond. Het is een “compacte sferische camera die beelden in 360 graden kan opnemen via twee fisheye lenzen.” De Gear 360 zou bluetooth aan boord hebben om te kunnen verbinden met een smartphone of ander toestel, waarnaar gebruikers livebeelden kunnen streamen. Of dat ook gaat met de Gear VR is niet geweten.

Er zijn aanwijzingen die de huidige geruchten ondersteunen. Samsung heeft papieren ingediend om de Gear 360 merknaam te registreren in Zuid-Korea. Het zou ook de inclusie verklaren van Samsungs VR-bril in de teaser die het bedrijf uitstuurde voor de Galaxy S7. Samsung zal de smartphone, en misschien de Gear 360, voorstellen op het Mobile World Congress te Barcelona op 21 februari.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business