Nieuws

Windows-update maakt privémodus op Edge nu écht privé

Tot voor kort waren InPrivate-browsing sessies in Edge niet echt privé: je gegevens werden toch bijgehouden na het sluiten van je venster. Een nieuwe Windows update maakt daar nu korte metten mee.

 

Even geleden werd duidelijk dat de InPrivate-modus in Microsofts Edge-browser niet helemaal deed wat het beloofde. In plaats van incognito te surfen en je gegevens te wissen bij het sluiten van het venster, werd informatie zoals cookies, geschiedenis en tijdelijke bestanden, toch bijgehouden op een makkelijk bereikbare plaats. Microsoft beloofde om het euvel zo snel mogelijk te verhelpen. Dat het voorval met de nog kersverse functionaliteit ongelegen kwam is zeker, maar nu is er toch een oplossing gevonden.

Een recente update van Windows 10 laat weten dat onder andere het “probleem met Microsoft Edge browser die bezochte URLs opsloeg in de InPrivate modus” is aangepakt. Het gaat om de update KB3135173 die je hier kunt bestuderen. Andere aanpassingen gaan vooral over beveiliging en algemene kwaliteit van het systeem.

Met de update zou het probleem dus opgelost moeten zijn en kan je met een gerust hart weer via de InPrivate-modus surfen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business